logo ro-boost

Utilizam echipamente medicale de ultima generatie, pentru tratamente eficiente si sigure.

Tratamentul adenomului de prostata

In ce consta tratamenul Adenomului de Prostata?

Atunci cand un barbat resimte una dintre simptomele Adenomului de prostata, exista o serie de optiuni, in privinta tratamentului acestei afectiuni:

1. Tratamentul medicamentos

Reprezinta o primă optiune, in ceea ce priveste tratamentul Adenomului de prostata. Aceasta metoda este eficienta la pacienții cu simptomatologie ușoară sau medie si este limitata in timp, pana la 10-15 ani, iar, de regula, cand  nu mai da rezultatele scontate, in sensul ca, pacientul incepe sa resimta infectii urinare recurente, pot aparea pietre la nivelul vezicii urinare sau se constata, ecografic, faptul ca, vezica nu se mai goleste complet, sau poate aparea inclusiv  retentia acuta sau blocajul urinar, se impun optiuni de tratament chirurgical. 

medicamente

2. Tratamentul chirurgical

Exista doua optiuni, in ceea ce priveste acest tip de tratatment:

2.1. Adenomectomia sau interventia chirurgicala clasica, de rezecție transuretrală – TURP (cu laser sau curent electric bipolar, pentru un volum al prostatei de până la 80-100 cmc).

Aceasta procedura medicala implica interventia endoscopica, care prevede insertia unui instrument metalic, prevazut cu o camera video, instrument care prezinta o parte culisanta, reprezentatat de o ansa metalica, strabatuta de un curent electric de inalta frecventa, care sectioneaza si excizeaza portiunile sectionate din prostata. Durata interventiei este de 1-2 ore, se face sub anestezie (rahidiana sau sedare profunda), iar timpul de spitalizare, dupa interventie, este de 4-10 zile, perioada in care pacientul se afla sub tratament si are inserata o sonda, care ajuta in procesul de cicatrizare.

AVANTAJE:
– cresterea debitului urinar este rapida, producandu-se in perioada post-operatorie imediata;
– perioada de recuperare, dupa interventie, este de aproximativ 1 luna.

DEZAVANTAJE:
– riscul de sangerare, in timpul sau in perioada post operatorie;
– riscul de aparitie a  ejacularii retrograde (presupune alunecarea lichidului seminal in vezica urinara si eliminarea lui prin mictiune, nu prin ejaculare);
– riscul de aparitie a  disfunctiei erectile.

2.2. Vaporizarea prostatica

Aceasta procedura medicala implica tot o  interventie de natura  endoscopica, care prevede insertia unui instrument metalic, care este prevazut cu un ac, foarte subtire,  cu ajutorul caruia, se fac o serie de intepaturi (4-10), in prostata, cu ajutorul carora se insereaza in aceasta, vapori de apa, sub presiune. Odata inserati, acesti vapori de apa, au ca rezultat,  atrofia, pana la disparitie, a tesututlui prostatic, proces care se desfasoara, treptat,  intr-o  perioada de 2-3 luni de zile, de la realizarea interventiei. Procedura este minim invaziva,  necesita doar anestezie locala si se poate realiza atat in ambulator, cat si in spital, necesitand o internare de pana la 12 ore. 

AVANTAJE:
– nu se produc sangerari;
 – nu se produce ejaculare retrograda;
– nu se produce disfunctie erectila;
– interventia se poate face in ambulator sau cu internare, max. 12 ore;
– anestezia este locala.

DEZAVANTAJE :
– perioada de timp (pana la 3 luni),  in care are loc procesul de atrofie si resobtie prostatica.

www.ro-boost.ro
Toate drepturile rezervate.

Adresa: Bucuresti, strada Leonte Anastasievici nr. 34, sector 5
Telefon: 0743.153.954 | 0743.153.960
Email: contact@ro-boost.ro

ro_RORO